Jumaat, 18 Februari 2011

Pagi yang tenang

Semoga Jumaat ini, memberi seribu barakah.

Agak lama dah aku tak ada mood untuk update secara tenang, dan lapang. Kebanyakan post lebih kepada drop by.

Banyak perkara berlaku dalam sebulan dua ni. Yang banyak menguji kesabaran dan ketabahan hati.

Kadang-kadang, rasa benci dengan diri sendiri.

Ada masa juga, rasa hidup tak ada masa hadapan.

Kadang juga, rasa nak salahkan diri sentiasa.

Owh, sedang aku tengah taip entri ni, sorang student phd datang pada aku dan cakap,

"Aliah, kalau ada problem pasal docking lagi, terus tanya terus pada saya ya,"

Ok. Aku rasa nak bergenang air mata ni. Rasa masih ada yang sayang.

Sebab minggu lepas kan....

Masa progress presentation, pasal aku sorang je, sv aku dah nagging sampai sejam. Depan semua orang. Memang salah aku pun. Careless. Ntah, aku pun tak tahu kenapa aku buat salah yang silly.

Dan mungkin juga, semua rasa aku ni sungguh kasihan.

Dan, sv aku, dia selalu pesan,

"Aliah, saya tahu dalam hidup kamu, setiap perkara yang kamu nak kamu terpaksa berhempas pulas untuk dapatkannya. Mungkin, untuk orang lain. Nampak mudah. Jadi, kamu kena konsisten,"

Serius, aku selalu rasa sungguh kasihan dengan diri sendiri.

Tapi kan, di kala kau rasa ini adalah dugaan paling teruk dan tak tertanggung.

Cuba kau sabar sikit lagi.

Kau akan dapati, potensi sabar kau, sebenarnya lebih daripada yang kau duga.

Teet....

Ok lah. Aku plan macam nak pergi Langkawi esok. Amacam? Lone ranger trip.

Ok, let see. Sampai tak esok. Tak pun, Langkawi aku ada kat Feringghi je.. Ahaks.

Dah.

Sambung kerja.

Wassalam.

2 ulasan:

rozelt @ syaz berkata...

alia sabar ye..hidup syaz pon turun naek jugak lepas grad..totally challenging..huhu..we need to be strong~

Merentas Horizon berkata...

wah dahsat tu! nk g langkawi lone ranger.. ah! nak IKUT!!

nk g cek air asia la ada tiket lagi tak ni..