Rabu, 13 Julai 2011

update belog memang sejenis pekerjaan rumit

Mengkemas kini laman sosial adalah tugas yang payah. Rumit, its complicated bak kata pak cik saleh.

Lebih-lebih lagi laman yang bermediumkan penulisan yang panjang berjela. Bukan apa, daripada mengemaskini ruangan ni dengan rungutan akan dunia nan fana ini, adalah baik kiranya update akan chapter 2 thesis, ye dak? [ padahal chapter1 byk lagi nak kena repair]

Tambahan lagi apabila, sibuk dengan urusan pokok-pokok minta dijemur untuk pengekstrakan, sedikit sebanyak memberi kegembiraan. Rupanya alam di luar sana menjanjikan 1001 kebahagiaan.

Sekali sekala kembali membaca jurnal, penat menghighlight isi penting, tepu....beralih lah pada kehidupan yang sebenar. Yang realiti.

Membahagikan masa untuk mengupdate laman sesawang atau pun mana-mana laman sosial ini, bukan mudah. Perlukan mujahadah yang tinggi serta idea yang tajam lagi berkesan. Rasanya dah sampai tahap perlu buat jadual bak budak sekolah untuk pembahagian masa yang efisen.

Ok lah. Sekian. Aku dah mula merapu.

Tak de nye nak Wordless Wed.

3 ulasan:

syaz@rozelt berkata...

as salam alia..kalau x de mase x yah la update blog..updte fb sudah..hihi

alia berkata...

hahahaha...ok2..adoih..rasa nak gelak panjang.

Merentas Horizon berkata...

kahkahkah.. (tolong gelakkan), terbaik betullah komen syaz