Jumaat, 20 November 2009

Dah habis.. suka-suka..

Seminar dah habis. Aman hidup. Rasanya dah tak ada kot seminar lepas ni untuk sesi 2009. Bukan menarik pun melainkan makanan yang enak-enak 6 kali sehari itu.

Tambah pulak kali ini seminar pasal macam mana dental officer nak kenal pasti tanda-tanda kanser.

Ulser yang tak sembuh-sembuh untuk tempoh lebih 2 minggu jangan ambil remeh. Oral cancer kat Malaysia dalam tangga ke-8 selepas breast cancer dll.

Dan kebanyakan pesakit adalah orang India pasal dorang mengamalkan amalan kunyah sireh. Masih dalam kajian kaitan sireh dan kanser tapi, dalam data yang aku tengok setakat ni pun, memang ramai pesakit amalkan kunyah sireh.

Secara tak langsung kami sebagai pembantu penyelidik (RA, Research Assistant) ni kena ambil tahu jugak. Siap kena 'join' pop kuiz dorang. Haha. Mesti lah markah dokter2 tu dua kali ganda dari markah kami. Tapi ok apa. Dapat separuh betul. Tu baru dengar lecture. Tak pernah diagnose ptn lagi. [aku tak buat pun pop kuiz tu pasal aku leka buat sudoku]

Peh, riak pulak. Ye,baiklah.

Kami menyedari kami hanyalah penyelidik. Orang tak pandang pun. Lalu kami riak dengan tidak malunya.hehe.

Maka, dengan berakhirnya seminar itu, boleh lah aku teruskan hidup dengan lebih gembira. Suka-suka. Riang tawa. Kerna boleh tumpu terhadap projek Virtual Patient itu.

Bila dah habis program, baju pulak melambak nak basuh..Haih..

2 ulasan:

p berkata...

mungkin dah boleh update entri baru+lipat baju2 yg bergelimpangan kot

Itu..aku berkata...

Ya. baju2 sudah dilipat.