Isnin, 21 Disember 2009

positifkan diri

Setelah habiskan masa 3 jam sembang dengan pensyarah lama, aku pulang dengan hati yang berbolak balik. Down gila seh. Adakah masih mahu terus positif dan lalui hari dengan penuh motivasi atau sebaliknya, aku pun dah tak tahu. Tapi, aku pasti aku mahu memilih untuk terus berada dalam keadaan positif.

Dan kerana itu, aku memilih untuk makan aiskrim. Macam sekarang ni. Bagi merangsang perasaan gembira. Hehe. Dan makan aiskrim lepas berus gigi memang best.

Masa 2 jam sharing tadi, aku dapat suatu inspirasi. Life is so short. Don't waste it. enjoy your life. Dont stress and mess up your life.

Aku nak ubah sikit.

Hidup ini singkat. Jangan sia-siakannya.

masih banyak lagi resepi masakan yang tidak dicuba/dipelajari.

Masih banyak skil menjahit tak expert lagi.

Masih banyak kabinet yang tak divarnish lagi kat rumah.

Master ko pun tak nampak bayang lagi.

Masih kurang solat taubat yang ko baru kerjakan berbanding dosa-dosa yang dah ko lakukan.

Ah, rasanya ni dah banyak nak kena buat rupanya. Harapnya, cukup untuk dijadikan motivasi supaya aku tak habiskan banyak masa dengan tidur untuk cuti 10 hari nanti.

Along kalau baca entri ni mesti tersenyum lebar n cepat-cepat suruh mak baca. Hehe.

p/s: xpuas hati ada org suh update blog selalu, tapi dia jarang gak update blog sendiri.=)

2 ulasan:

rahim tamby berkata...

huh. melaser.

pedih2 je ni. ko kata kat ak ke?

tibe2 rasa cm nak updte blog.hshs

Itu..aku berkata...

pergh. ada terasa ke?

terasa je xcukup tnpa dsertai tindakan.