Ahad, 21 Februari 2010

Imaginasi novel

Suatu hari,

Sedang menunggu lif di tingkat 13, aku sembang dengan cik housemate sambil memandang ke arah lalu lintas keluar masuk perumahan depan flat kami.

Adli: Perasan tak, abang guard yang shift die pukul 5 tu dah tak de kan? Yang suka angkat tangan senyum-senyum tu.Dah banyak minggu die tak de kan.

Housemate: Ha'ah. Perasan. Die pergi sambung belajar kot.

Adli: Haha.. Imaginasi hang sungguh tinggi.

Ada novel yang cerita seorang llk kacak jadi guard masa cuti sem. Memula orang ingat lekeh, pasal tatau die budak u. Itulah adaptasi terhadap imaginasi novel bagi perbualan di atas. Haha..

1 ulasan:

merentas horizon berkata...

Housemate : eh.. betul apa! kut2 die mmg smbg study ke.. muke die pun mude lagi..