Khamis, 21 April 2011

Saya banyak kekurangan

Entri ini adalah bertujuan mengucapkan terima kasih kepada sahabat saya, Kak Lin atas bantuan mendengar saya pok pek semalam.

Saya sedar bahawa selain berdoa mengadu pada Dia, saya perlu meluahkan perasaan dengan kata-kata dalam usaha mengurangkan gangguan mental yang bersarang jiwa.

Saya hanya seolah sorang wanita/perempuan/gadis biasa yang banyak kekurangan.

Untuk itu kawan, terima lah kekurangan saya ini seadanya.

Sejujurnya, selepas perbualan semalam saya terus tidur dan bangun dengan ceria pada esoknya. Seolah-olah masalah tidak wujud dan tiada apa yang perlu dirisaukan [dan secara logiknya memang tak perlu terkesan pun].

Malah, di sini saya juga ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan terima kasih buat sahabat lain, termasuk Basyirah, Sarah, Awanis, Wawa yang juga terkadang termasuk dalam senarai pendengar pok pek saya. Jasa kalian hanya Allah mampu membalasnya. Oh, kadang-kadang che Pah dan Ami pun selalu jadi mangsa.

Sungguh-sungguh saya memaksudkan dengan apa yang saya nyatakan di atas. [atau dalam omputehnya, I really meant it!].

Sekian.


7 ulasan:

Basyirah Abd Rahman berkata...

mek.. are u ok? malam td i dah tdo daa... hehe.. malam td amie dtg ruma i dengan geeah.. lawat2.

kau seorang yg tabah insyaallah.. :)

Itu..aku berkata...

Hehhe..i dah predict dah u dah tido.i ok dah. kan i dah tulis tu... benornya kdg2 tu bukan masalah besor pn, hanya perlu meluahkan je. maklum la, dinding2 rumah saya tak boleh dibwa berbincang/sembang langsung..

ladygirl berkata...

alia boleh gosip ngn ai plak kat pulau nanti. keh3. *mode cuti dah masuk* hihi.

Merentas Horizon berkata...

haha. yeah, sapa lambat.. tinggal lah utk first round pusing pulau.. ~ hakhak!

Itu..aku berkata...

sarah: cis btl, lu cube ugut wa ke ni?

awanis: lu jangan api2kan sarah..lu kan driver..jadi harus berhati mulia

kak lin berkata...

alia, mmg sbg manusia biasa kita memerlukan org lain utk mndengar rs hati..tambah2 dlm keadaan skrg..mau xmau, msti nak kongsi dgn org lain jgk..klu tak,emm..mmg dok tanya soalan sndiri,jwb sndiri la..

yaNa saN~ berkata...

wat hepen?