Isnin, 19 April 2010

Maklumat di hujung jari

Ingat nak tulis esok je...

Tapi, gosip ni..

Nak bagitahu la kan..

Pssttt..kite sembang pelan-pelan je..Jangan kecoh-kecoh.[pandang kiri kanan dulu, baru taip]..

Ingat tak dalam entri lepas kite tulis pasal ostat pizik itu...

Perghh..kite dah ter'menjadi' stalker beliau pulak...

Tak pasal je budak tu jadi objek aku..

Secara tak sengaja...aku p sembang-sembang ngan set-set budak sikoh itu hari..terbuka la cerita, memang budak PMI sini suka la pakai baju-baju persatuan ni...Alah, bukan budak PMI je, semua-bebudak sini la, pendek kata..[eh, ni kira kutuk ke ni?].

Dipendekkan cerita aku dapat tahu la nama orang itu..Haha...pandai betul aku korek cerita tanpa pecahkan rahsia...Bangga sat.[hinsh, hinsh, kembang-kembang].

Dan secara kebetulan ada orang tag gambar kawan aku dalam fesbuk...Aku pun gatai p tengok..Dan,...Jeng..jeng..

Aku lepas tu boleh siap boleh tahu asal mana orang tu, umur berapa, fuh, lengkap punya biodata..Dalam kurang 10 minit je..

Nak kata, fesbuk, blog...semua maklumat di hujung jari...Bahaya beb...Tambah orang macam aku ni, bak kata omputeh, curiousity killed the cat (betul tah eja n phrase)

Terfikir untuk tukar URL belog ni, bahaya..bahaya...

Kalau dah tak leh nak akses blog tu, tanda dah tukar la tu...Malam ni nak istikharah nak taruk nama apa pulak..Hehe..

Nota: Bukan nak fokus pada si fizik itu di sini, cuma nak kata, nak jadi stalker yang berjaya, senang je sekarang ni. Cuba korang taip nama sendiri dalam google, berapa banyak hits yang naik? Ala-ala CIA la pulak. [cuba la cari database senang je macam ni, haih.ok, tak mau tulis pasal master di sini]..

Santai sahaja ye...Hehe [gelak lagi]

Wassalam...

p/s: sebenarnya kawan-kawan, i malu la orang buat link blog i ni...

5 ulasan:

merentas horizon berkata...

huahuahua.. (drop by utk tumpang gelak jer.. kehkeh) <-- cik alia saya peminat rahsia kamu *_*

Basyirah Abd Rahman berkata...

alia adalah stalker dan pengorek rahsia yg berjaya. hahahahahahaha..
eh silap.. hihihihii.. (gelak sopan.. takut ade budak maahad baca mampoih hilang thiqah..)

Itu..aku berkata...

haha..itu gosip-gosip sahaja..rahsia itu melibat gue sahaja..boleh la hebah-hebahkan..hahaha

yaNa saN berkata...

merentas hOrizOn peminat rahsia hg?xleh bla seyh...yahahaha.....
weh...Ostat tu..emm....em...errrr.....hahaha~

Itu..aku berkata...

haha..biasa la..ku kan suka bgosip kat rumah dulu..hal cucu pak cik tingkat 1 pun jadi cerita..hehe